Hîrtia offset – tip de hîrtie lipicios din cenuşă, destinat pentru tipărirea cărţilor cu text şi ilustraţii şi alte ediţii grafice prin metoda offset.

Firma “OLERO” vă propune atenţiei Dvs. hîrtie offset de marcă «Mondi Syktyvkar CIL», Rusia.

Există o diversitate mare de hîrtie offset, densitatea căreia de obicei variază în diapazonul de la 55 la 220 g / m.p. Producătorii acestui material îl definesc ca pe o hîrtie neacoperită din celuloză fără adaosuri sau cu masă lemnoasă, care are o rezistenţă la umiditate şi deformarea limitată la umezire în imprimarea offset. Specificitatea acestei metode de imprimare este determinată de cerinţele stricte cu privire la proprietăţile hîrtiei offset. Printre alte caracteristici are o mare importanţă rezistenţa suprafeţei hîrtiei, lipirea, absorbţia, deasemenea, deformarea limitată la umezire şi uscarea ulterioară în timpul imprimării. Încleierea în masă deasemenea, face hîrtia mai rezistentă la umiditate, ceea ce face dificil pentru pătrunderea de apă, dar nu interzice absorbţia culorilor de ulei poligrafice.

Hîrtia offset este potrivită practic pentru toate tipurile de imprimare, astfel încît aceasta se utilizează şi în imprimarea office – pentru imprimante laser şi cu jet de cerneală, precum şi în rizografie (una din şabloanele de imprimare).
Durata de viaţă a materialului este determinată de conţinutul în compoziţia masei de lemn –pentru ediţie cu termen lung de exploatare este recomandată hîrtia cu celuloză, pentru ediţii cu termen mic şi mediu de exploatare – cu conţinut al masei de lemn de la 50 la 75 %.
Hîrtia offset se foloseşte la imprimarea publicaţiilor ilustraţionale (precum monocromatice, atît şi cromatice), reviste, cărţi, ziare.
Hîrtiile offset se folosesc larg pentru imprimarea diverselor feluri de publicităţi şi promo-materiale. Acestea pot fi broşuri, cataloage, pliante, postere, flyere şi multe altele.
În afară de asta, hîrtia ofset este folosită şi pentru elaborarea celor mai colorate sau monocromatice publicaţii ilustraţionale, începînd cu reviste şi finisînd cu cărţi.

CAC
COMBINATUL DE ARTICOLE DIN CARTON
(+373) 22 470 528, 68 099 377 - secția din vânzări;
(+373) 22 471 621 - anticamera
HORN
FIRMA COMERCIALA DE PRODUCTIE
(+373) 22 472 517, 69 365 177 - secția din vânzări;
(+373) 22 472 544 - anticamera
OLERO
FIRMA COMERCIALA DE PRODUCTIE
(+373) 22 471 658, 694 23 456 - secția din vânzări