Hîrtia de ziar – hîrtie încleiată cu conţinut redus de cenuşă de densitate joasă, cu luminozitate redusă, cu conţinut ridicat de lemn, concepută pentru tipărirea ziarelor sau producţiei poligrafice analogice, imprimate pentru o singură utilizare şi care nu presupune o durată de funcţionare lungă.

Hîrtia pentru ziar de producţie rusească intră în topul celor mai competitive pe piaţa mondială în industria de prelucrare a bunurilor. Din cauza preţului relativ scăzut şi caracteristicile tehnologiei de imprimare, este aproape imposibil de a o înlocui cu alte tipuri de hîrtii.

Firma „OLERO” propune atenţiei Dvs. hîrtia de ziar din producţia «Mondi CIL Syktyvkar », Rusia.

Hîrtia de ziar «pufoasă» SA «Mondi CIL» - este cîştigătorul Programei Naţional din Rusia «100 cele mai bune produse ale Rusiei». Hîrtiei de ziar cu netezime de maşină (pufoasă) al CIL Syktyvkar i-a fost acordată categoria «Produse pentru scopuri industrial-tehnice».

La Mondi CIL au început să producă ziar « pufos » în anul 2007. Într-un timp relativ scurt, volumul său de producţie a crescut de la cîteva zeci la sute tone. Specificul ziarului «pufos» de hîrtie este că în procesul de fabricaţie nu se compactează şi grosimea nu este redusă. Densitatea de 45 g / mp, ea este egală după grosime cu hîrtia ofset cu densitatea de 100g / mp. Ziarul « pufos » este folosit mai ales la imprimarea ziarelor şi cărţilor, aşa numit «drumul» de clasă, care nu presupune o durată de funcţionare lungă. Ea este uşoară şi are rigiditate mare, încît la citire, nu se pliază foile. Albul «pufos», şi nivelul ridicat de opacitate (astfel încît textul nu se prevede prin partea din spate a foii), nu va obosi ochii. Această hîrtie este utilizată pentru imprimarea literaturii atît în culori alb-negru, cît şi multicolor.

Calitatea ziarului « pufos », precum şi a altor hîrtii, produse la Mondi CILC este întodeauna stabilă. A livra clienţilor un produs defectat nu permite sistemul stabilit de control al calităţii.

Caracteristicile hîrtiei

  • Se produce în rulouri cu mărimile de 60, 62, 84, 126, 168 cm lăţime şi 1 m în diametru (poate fi produs orice format la comandă).
  • Greutatea ruloului depinde de format şi variază de la 300 pînă la 900 kg.
  • Densitatea hîrtiei produse – de la 42 şi 45 g la m.p.
  • Permite imprimarea atît cu culoare alb-negru cît şi multicoloră.
  • Greutatea este controlată şi de neschimbat şi se bazează pe distribuţia ideală a firelor, garantînd caracteristici egale fizice ale materialului.
  • Caracteristicile de înaltă performanţă optică permit producerea imprimării pe două părţi fără ca imaginea să se prevadă din partea din spate a foii.
CAC
COMBINATUL DE ARTICOLE DIN CARTON
(373 22) 47-16-21, tel/fax: 47-25-54
OLERO
FIRMA COMERCIALA DE PRODUCTIE
(373 22) 47-16-58, tel/fax: 47-16-98
HORN
FIRMA COMERCIALA DE PRODUCTIE
(373 22) 47-25-44, tel/fax: 47-25-17
57604
171
1